Történetek egy családi albumból

Történetek egy családi albumból

A Történetek egy családi albumból című kiállítás nyolc téma köré rendezve, archív képek és személyes interjúk felhasználásával mutat be a múlt század zsidóságára jellemző életképeket. Hétköznapi emberekről szól, akik akár a szomszédaink is lehetnének: pékekről, gyári munkásokról, tanárokról, ápolónőkről. Magával ragadó történeteket láthatunk gyermekkorról, iskolás évekről, szerelemről, házasságról, gyermekvállalásról és arról, kinek-kinek hogyan sikerült túlélnie a holokauszt borzalmait, miként tudta újrakezdeni az életét. A hatalmas családi fotóalbumot lapozgatva mosolyogtató vagy elszomorító, szívmelengető vagy torokszorító történetek tárulnak a kiállítás látogatója elé.

Hívd a kiállítást az iskoládba tárlatvezető-képzéssel!

A diákok számára hatalmas élmény, amikor tárlatvezetővé válnak: nem egyszerűen megtekintik a kiállítást, hanem végigkalauzolják az osztálytársaikat rajta, kiemelve a számukra fontos történeteket, érdekességeket, eközben pedig maguk is megismerik a 20. századi történelem egy fontos szeletét, és előadói készségük is fejlődik.

A kiállítás tárlatvezető-képzéssel igényelhető az iskolákba. A képzést a Centropa munkatársai tártják egyszerre 15-18 főnek, 9-12. évfolyamosoknak. Az interaktív képzés időtartama 1 nap (szünetekkel együtt kb. 8 óra), amely Iskolai Közösségi Szolgálat keretében alapítványunkkal elszámolható. A képzés keretében a diákokkal megbeszéljük a 20. századi magyar történelem legfontosabb állomásait, a tanulók megismerkednek a Centropa által összegyűjtött családtörténetekkel, a zsidó kultúra, a zsidó identitások sokszínűségével, megismerik a kiállítást, és felkészülnek arra, hogy a tárlatvezetőivé váljanak. 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a program, vagy további kérdéseid vannak, írj nekünk bátran a jobb oldalt található üzenődobozban!

Exhibition panels